top of page
REKREATIVNA GRUPA u Karlovcu
 

​TERMIN:  utorak i četvrtak od 20-21h

​ADRESA:  Vladka Mačeka 26, Karlovac

NAČIN RADA: svaki sat započinjemo zagrijavanjem kroz set vježbi kako bi se fizički i psihički pripremili za sat. Slijedi set aerobnih vježbi za jačanje mišične muskulature s naglaskom na mišiće natkoljenice, trbuha, leđa i gluteusa. Zatim slijedi "drill" set kroz koji se uči tehnika izvođenja zadanih pokreta što čini grupacija kako statičnih tako i pokreta u kretanju. Pokrete povezujemo u kombinacije te sat završavamo kratkim istezanjem mišića.

 

TRAJANJE SATA: 60 min.

​​​                

Studio pod nazivom Ritam Plesa djelovao je zadnjih 10  godina u Zagrebu. Na žalost, zbog pandemije je nenadano zatvoren u travnju 2020-e. Kako se Nina zbog privatnih razloga preselila u Karlovac, odlučila je zatvorit studio u Zagrebu. No, zato od ove jeseni krećemo u Karlovcu! 

Inače, studio Ritam plesa je svaku šk.god.obilježavao šk.produkcijom Love2BellyDance na kojoj su nastupale sve polaznice. Love2BellyDance se uvijek pripremao mjesecima unaprijed. Glavni scenograf, kostimograf i koreograf je bila Nina. Pazeći na kvalitetu ove plesne umjetnosti, produkcija se uvijek održavala u nekom kazalištu ili kulturniom domu. Kako je to izgledalo; možete uvijek pogledati i na videima u našoj sekciji Video. Nadamo se da ćemo nastaviti tradiciju i u gradu karlovcu. 

 

Tijekom školovanja,u studiu se uče razni stilovi orijentalnih plesova:

- klasični i moderni Raks Sharqi (egipatski stil)​

- Drum Solo ili Tabla Solo

- Shaabi

- Folklorni plesovi: Khaleegy, Saidi, Haggalah, Baladi, Nubijski i dr.

​- plesanje s rekvizitima kao što su veo, dupli veo, Isis Wings, Saidi štap, Fan Veils itd.

​....kao i različite plesne tehnike osvještavanja tijela kroz vježbe iz baleta i suvremenog plesa, zrcalna tehnika, improvizacija, kako napravit koreografiju, kako odabrat pjesmu, na koji način ući/izaći s pozornice, razumijevanje orijentalnih ritmova i mnoge druge tehnike....a, sve to; uz puno zabave i druženja! :-)

Od 2023-e studio dalje nastavlja rad u gradu Karlovcu u obliku rekreativnog plesa.

bottom of page