top of page
rtfgtbg.jpeg

 

Rođena 05.04.1983.g. u Karlovcu. Po završetku srednje škole, seli u Zagreb gdje u roku završava Visoku školu za ekonomiju poduzetništva te Međunarodnu diplomsku školu za poslovno upravljanje IGBS. Po struci je Specijalista poslovnog upravljanja (MBA).

U djetinjstvu je 5.g. plesala moderni balet i i jazz dance2004.otkriva svijet orijentalnog plesa te se zaljubljuje u njega na "prvi pogled".

2021. sa svojom kčerkicom i pesekom; seli se nazad u karlovac gdje već u lipnju počinje voditi treninge Full Body Workout programa u klubu Casablanka. Od jeseni napokon kreće ponovno i sa podučavanjem orijentalnog!!!!

​2020.postaje Majkom prekrasne djevojčice, a i uslijed pandemije; cijelu godinu provodi kod kuće kao i u trudnoći te porodiljnom. 

2019. životni tempo je na vrhuncu; vodi treninge, nastupa, radi i dnevni posao. I tada...u jesen ove godine; ostaje trudna te zadnji nastup održava na Supertalentu ulaskom u polufinale i s još par nastupa u Sofri, Biblosu i na rođendanskim zabavama.  Slijedi Nova Stranica...:-)

2018. zahuktava se njena plesna karijera plesača/performera te postaje i glavnom plesačicom za restoran Biblos, a suradnja sa Sofrom Green Gold i dalje je u tijeku. Nastupa na mnogim događanjima diljem Hrvatske te je stalno na putovanjima. 

2017. nastavlja živjeti i raditi na lokaciji Egipat-Hrvatska. U Egiptu se na par mejseci seli i u Hurghadu te Marsa Allam te i tamo radi kao plesačica. Na kraju se ipak odlučuje vratiti u Hrvatsku. Upravo u to vrijeme, dolazi do mnogih nastupa za nju u Hr.te biva zadovoljna donešenom odlukom. Odlazi u Italiju i Srbiju na Festivale kao učitelj, plesač i član žirija. 

2016. ostvaruje poslovnu suradnju te nastupa u Beču za Egipatsku turističku agenciju zajedno sa Bondokom, plesačem iz Egipta. Odlazi na Festivale u Nizozemsku, Bugarsku Portugal i Srbiju kao učitelj, plesač i član žirija na natjecanjima. Iste godine, odlazi u Egipat raditi kao plesačica u Kairu, Sharm El-Shaike i Dahabu. Ovo iskustvo mjenja uvelike njeno viđenje ove plesne umjetnosti. Nastupa po hotelima, turističkim brodovima, pustinjskim oazama, restoranima, klubovima itd. 

2015. je za Ninu prepuna nastupa i putovanja i suradnji ali kao najznačajnije navodi putovanje u Japan gdje je bila jedan od učitelja na međunarodnom festivalu te time predstavljala Hrvatsku u Nagoyi i Tokiu. Imala je i jedinstvenu priliku za plesni duet sa poznatim plesačem Reda trupe; Mohamed Salah iz Kaira.

2014. položila Certifikat za učitelje, za podučavanje Sandra Danse tehnike pelsa, Level 1 te Atest za Level 1.

Iste godine; upoznaje učitelja poznatog Nile Group festivala, Ahmed Fekry te ubrzo ostvaruju suradnju. Zajedno nastupaju na više plesnim događanja u Njemačkoj i Hrvatskoj.

2012. završava edukaciju te stiče certifikat za Voditeljicu Plesnih Tehnika pri Pučkom Narodnom Učilištu Zagreb. Iste godine bila je pozvana da predstavlja RH na međunarodnom festivalu orijentalnog plesa Cairo By Night u Grčkoj.

2011. osniva plesnu skupinu MERAL.

2010. položila je i Level 1 certifikat Suhaile Salimpour zbog čega je provela 2 tjedna intezivnog vježbanja u Milanu/Italija.

Iste godine osniva Udrugu za orijentalne plesove RITAM PLESA, a unazad 6.g.vodi i redovite tečajeve orijentalnog plesa u Zagrebu. Istoimenu školu za orijentalne predstave do sada je pohodilo više od 100-tinu učenica. Svake godine, organizira i školsku produkciju Love2BellyDance, čiji je glavni organizator, koreograf, kostimograf te scenograf.

2008-2009 u trajanju od godine dana, završila je plesnu edukaciju za Plesačicu orijentalnog plesa pod voditeljstvom Vesne Jevšenak iz Slovenije. Program je obilježen plesnom predstavom "Devet Talismana".

Nina se bavi i organizacijom gostovanja stranih plesača/učitelja. Organizator je Oriental Fever Zagreb Festivala, najvećeg festivala posvećenog orijentalnom plesu i kulturi u Hrvatskoj.

 

Do danas je bila sudionik mnogih plesnih radionica te imala priliku učiti od mnogobrojnih učlitelja/plesača kao što su: Rande Kamel (Egipat), Khaled Mahmoud (Egipat), Kazafy (Egipat), Ahmed Fekry (Egipat), Zeina (Egipat), Sandra Danse (France), Chronis Taxidis (Grčka), Wael Monsour (Egipat), Tito Seif (Egipat), Aida Bogomolova (Rusija), Anna Borisova (Rusija), Yana Thotskaya (Ukraina), Azad Kaan (Turska), Mohamed Shahin (Egipat), Camelia (Egipat), Virginia (SAD), Guan (Kina), Valentina (Italija), Shereen (Češka), Youshry Sharif (Egipat), Mercedes Nieto (Mađarska), Lubna Emam (Egipat), Ousama Emam (Egipat), Helene Eriksen (Njemačka), Sonia (SAD), Aziza (SAD), Katalin Breban (Mađarska), Paola Blanton (Brazil), Michelle Joyce (SAD), Yasmina Ramzy (Kanada), Hossam i Serena Ramzy (UK), Elizabeth Strong (SAD), Valentina Lacmanović (Nizozemska), Ahmet Reefat (Egipat), Astryd Farah DeMichelle (Egipat), Kami Lidlle (SAD), Petite Jamilla (SAD), Boženka (SAD), Anasma (SAD), Sadie (SAD), Sharon Kihara (SAD) Sara Vujinović (Slovenija), Nika Mlakar (Slovenija), Yael Zarca (Francuska), Leila (Srbija), Tamar Bar-Gil (Izrael), Ozgen (Turska), Serkan Tutar (Turska), Raqia Hassan (Egipat), Nelly (Austria), Juheniya Logvina (Rusija), Samara Hayat (Španjolska) i dr.

Cilj joj je konstantno se doškolavati u raznim plesnim stilovima, posebice orijentalnom plesu Egipatski stil, promovirati kulturu orijantalnih plesova u Hrvatskoj te pozitivnim razmišljanjem, djelovanjem i življenjem potaknuti malde djevojke na pozitivno gledanje života.

bottom of page